"Ik zet stappen om uit het web van armoede te geraken."

Cindy Van Geldorp werkt bij SB Veegdienst en groeide op in armoede. In een openhartig gesprek vertelde ze ons haar levensverhaal. “Dankzij vzw Recht-Op en mijn job bij de stad sta ik sterker dan ooit in mijn schoenen en zet ik stappen om uit de armoede te geraken.”

Jongeren en armoede (JWN)

Vzw Recht-Op is een organisatie waar gezinnen in armoede elkaar treffen. Haar missie is een vereniging te zijn 'waar armen het woord nemen'. Vanuit hun ervaringen wil Recht-Op het beleid en de maatschappij sensibiliseren en veranderen. Op dinsdag en woensdag is er ook een jongerenwerking in de Antwerpse wijk Dam, een van de drie vestigingen van de vzw.

Cultuur en vrije tijd moet er zijn voor iedereen

In buurtcentrum 't Pleintje werd een pretloket geïnstalleerd. Het pretloket is een gratis infostand waar je gemakkelijk toegang krijgt tot het aanbod aan cultuur en vrije tijd. Eigenlijk zorgt het pretloket er voor dat culturele activiteiten en het vrijetijdsaanbod voor iedereen bereikbaar is. Ook, en misschien vooral, mensen voor wie het culturele gebeuren ver van hun bed staat. Vaak mensen in een kwetsbare situatie.

Lees meer op www.gva.be

Jongeren en armoede

Ze zijn jong, blaken van levenslust, hebben de guts en de goesting, en zeggen waar het op staat. Klaar om de hemel te bestormen, de vijf jongeren van vzw Recht-Op. Alleen: ze komen uit gezinnen waar armoede geen abstract containerbegrip maar tastbare realiteit is, en hebben alle moeite van de wereld om daaruit te klimmen. Maak kennis met Cindy, Ywan, Michael, Benji en Dave: jong goud met een kleine bankrekening maar een groot hart.

Download HUMO artikel