Skip to main content

Vechten voor morgen – documentaire

In 2014 maakten de jongeren van Recht-Op een documentaire over hun leefsituatie. De docu is het resultaat van een intensieve samenwerking met Anderewereldfilms. Maandenlang werd het reilen en zeilen op de jongerenwerking gefilmd. Vijf jongeren werden van dichtbij gevolgd en vertellen hun persoonlijk verhaal. Een verhaal over het dagelijkse gevecht dat armoede is. Een verhaal over vooroordelen, weinig kansen, dromen. Ze noemden het ‘Vechten voor morgen’.

De video wordt in een interactieve vorming aangeboden. De vorming op maat verenigt op een boeiende manier de theorie en beleving van armoede. De jongeren van Recht-Op vertellen over de impact die armoede heeft op de verschillende domeinen in hun leven zoals huisvesting, onderwijs, werk, hulpverlening, gezin. We maken tijd voor vragen, interactie en dialoog.

Voor wie

  • Voor wie in aanraking komt met (jongeren in) armoede
  • Voor wie jongeren in armoede wil bereiken en/of hen beter begrijpen
  • Voor hulpverleners, beleidsmakers en –medewerkers, jeugdwerkers, leerkrachten, studenten, …

Praktisch

De vormingssessie duurt minimaal 2 uur. De documentaire (30min) is een vast onderdeel. Verder bekijken we op maat welke belangrijke vragen of thema’s aan bod kunnen komen. Uiteraard geven we al onze vormingen samen met enkele jongeren.

Kostprijs: 200 € per dagdeel
Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 03/217 43 70.

Bekijk de trailer van Vechten voor Morgen op http://youtu.be/yUO57wdfZH0

Sociaal Artistieke Projecten

Copyright © Recht-Op vzw